LAVASTONE-MASSAGE

De lavastone-massage is zowat de populairste massage, zowel bij mannen als vrouwen. De diepe thermische werking geeft een sterk gevoel van welzijn. De Hot Stone massage wordt ook wel 'LaStone-therapie' genoemd. Zoals het woord zelf zegt, is het een massage met hete stenen. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. Tijdens de massage worden er zowel grote als kleine stenen gebruikt die een temperatuur hebben van ongeveer vijfenveertig graden.
Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper op het spierweefsel ingewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. Een Hot Stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam : het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Een Hot Stone massage die goed uitgevoerd wordt, heeft een zalig ontspannend effect. Het is, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, een krachtige en diepe massage.  Je hoeft niets te voorzien. Alles wat nodig is, zoals een handdoek, ligt voor je klaar. Bij de lichaamsmassages kan je de tijdsduur zelf kiezen. Voor een volledige lichaamsmassage wordt 90 minuten aangeraden. Wens je enkel een rugmassage, dan kunnen 45 minuten volstaan.

Lavastone rug-en nek : € 55